Hier doen we het voor!

Onderstaande brief hebben we ontvangen van de moeder van één van onze cliënten:

Hallo Peter en Henny, Gert en Jannie

Ik ga even terug in de tijd…

Jaap is een jaar of 14 en gaat naar het Vechtdal College in Dedemsvaart. Hij heeft het daar prima naar zijn zin. Op school gaat het goed. Maar de grootste moeite heeft Jaap met zijn sociale omgang. Contact maken is moeilijk. Iemand iets vragen is misschien nog wel moeilijker… Daar wilden wij hem graag bij helpen. Want ons doel met hem is altijd geweest dat we eruit wilden halen wat erin zit. Maar hoe gaan we dat doen? Wij als ouders deden er wel alles aan maar dat is toch anders. Hier moest een ‘buitenstaander’ ons bij helpen.

Op een dag was mijn man ergens geweest. Ik weet niet meer waar dat was maar hij kwam daar in contact met Peter. Toen hij thuis kwam was hij erg enthousiast. “Misschien is dit iets voor Jaap”. Er volgde een gesprek en in 2010 begon Jaap bij de Heidehoeve. Eerst nog met Bart, later met Peter.

Ik vond het erg fijn dat Peter, Jaap onder zijn hoede had na het overlijden van mijn man. Gewoon even een spelletje, een kop koffie en een praatje. Vooral dat laatste was belangrijk. Later gingen jullie koken in de caravan en natuurlijk iedere zomer een dagje uit! En natuurlijk niet te vergeten de reizen naar Spanje!
Ook kon ik altijd een beroep doen op jou wat betreft de PGB. Ik heb hierin enorm veel hulp van jou gehad.

In 2015 kwam Gert in beeld. Ook met hem was er gelijk de klik! Samen sporten, auto wassen, spelletje spelen, ijsje eten, en natuurlijk samen de tv kast maken! Dat pronkstuk komt straks prachtig in zijn appartement te staan samen met de eettafel!

Ik vind het zo geweldig hoe jullie met Jaap omgaan! Zo hoort het te zijn. Hem aanspreken op zijn verantwoordelijkheden maar op zijn niveau en eigen kunnen. Vooral de humor die jullie erin brachten! Dit miste Jaap…het mannenpraat / mannenhumor / ’mannengezeur’ (je begrijpt vast wel wat ik bedoel). Ik kon hem dat niet geven maar dat leerde en ervaarde hij bij jullie!

Maar nu staat Jaap aan het begin van iets nieuws. Iets waar hij enorm veel zin in heeft. Hij weet dat het sporten/spelletje enz. voorbij is. Maar nu moet hij dat nog gaan ervaren. Dat zal wel even wennen zijn. Jaap heeft in die jaren enorm veel geleerd! Vooral op het sociale gebied; dat was tenslotte ons uitgangspunt! Als we nu ergens zijn dan zie ik Jaap de hele avond niet want hij moet met iedereen een praatje maken. Tijdens “Hardenberg Proeft” was Jaap ook een tijdje ‘zoek’… hij was zelf rond gaan lopen over de markt om overal even te kijken en te kletsen.

Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor alles. Het heeft mij enorm geholpen! En Jaap natuurlijk ook. Daar ging het tenslotte om…

Moeder en Jaap

(N.B. De naam van de cliënt is gefingeerd)